(0316) 200 045

Dimerce Search (SOLR)

Dimerce Search (SOLR)

Een webshop zonder goede zoekfunctie staat direct met 1-0 achter. Google, Bol, zomaar een paar partijen die de lat hoog leggen. Als er ergens winst te behalen is, dan is dat met een uitstekende zoekfunctie. Snelheid en relevantie. Dat is onze doelstelling bij het ontwikkelen van een eigen zoekroutine.

De Basis

SOLR is een open source zoekroutine. Betrouwbaar, schaalbaar en al jaren toevertrouwd door bekende namen. De keuze tussen Elasticsearch en SOLR was een lastige, maar uiteindelijk is met name de betrouwbare reputatie van SOLR doorslaggevend geweest.

SOLR is middels een plug-in gekoppeld aan NopCommerce. Dat betekent, binnen no-time een geavanceerde zoekfunctie in de lucht!

Specifiek voor uw webshop

Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos. De plug-in is gemakkelijk te configureren zodat het eindresultaat volledig naar wens is. Daarnaast kan de ‘front-end’ volledig ge├»ntegreerd worden met uw NopCommerce webwinkel. Een voorbeeld van een mogelijke

nopcommerce solr search example

Features

Standaard bevat SOLR al een breed pakket aan interessante functies. Denk aan filters, spellingscontrole, zoeksuggesties, synoniemen, etc. Dimerce heeft daar enkele interessante functionaliteiten aan toegevoegd. Wederom met het oog op relevantie en snelheid. Enkele voorbeelden:

  • Barcode scan
  • Spraak-naar-tekst (voice search)
  • Machine learning (AI)
  • Indexeren van voorraad, levertijd
  • Klantspecifieke data
  • Direct bestellen vanuit de zoekresultaten

Meer weten wat onze plug-in voor uw webshop zou kunnen brengen? Neem dan contact met ons op!