(0316) 200 045

ERP integratie

Koppel het ERP systeem met de webshop voor up to date productinformatie en prijsinformatie

ERP-integratie met uw webshop

Tegenwoordig is een ERP-systeem bijna niet meer weg te denken. Met name binnen de branche waar wij ons op focussen – de technische groothandel – speelt een ERP pakket een sleutelrol in dagelijkse processen. Het ERP-systeem staat in het midden van uw organisatie, de uitdaging is om dit naadloos te integreren met uw bestelplatform. Binnen de structuur van Dimerce’s bestelplatform is het is een ERP integratie relatief eenvoudig. Eenmaal gekoppeld sluit uw bestelplatform naadloos aan op uw bedrijfsprocessen. Voorraden, prijzen, orders en klantgegevens blijven voor u op deze manier altijd actueel. 

Ons uitgangspunt is dat het ERP-systeem leidend is. Het bestelplatform wordt gebouwd op basis van de mogelijkheden binnen uw ERP. Er zijn geen ingrijpende veranderingen in de processen binnen uw bedrijf, u blijft gewoon werken zoals u altijd al deed. Wij zijn er van overtuigd dat de lijntjes kort moeten zijn, zowel tussen het ERP-systeem en de webshop als tussen uw bedrijf en Dimerce

Waarom een ERP-koppeling?

Bestelgemak voor uw zakelijke klant

Uw klant hoeft zich geen zorgen te maken over adressen, prijsafspraken, assortimenten, etc. Alles wat uw klant ziet in het portal is volledig gebaseerd op de klantspecifieke instellingen vanuit uw ERP.

Koppeling met uw catalogus informatie

Wij weten dat technische groothandels vaak duizenden artikelen hebben. Al deze artikelen krijgen een verschillend SKU waardoor alles individueel, of in groepen, aangeboden kan worden op onze webshops. De hoeveelheid producten is dus geen enkel probleem voor Dimerce!

Interne processen ontlasten

Een goed B2B portal neemt zo veel mogelijk belasting weg binnen uw organisatie. Minder telefonische vragen van klanten, minder handelingen bij het verwerken van een order, minder druk op de administratie, etc. 

Wat kan zo’n platform?

Klantspecifieke prijzen

Het tonen van klantspecifieke prijzen gaat verder dan een klantspecifiek kortingspercentage meenemen in de prijsbepaling. Zeker in de technische groothandel. Een doos van 200 schroeven, een prijs per 100 en de mogelijkheid om ook 10 losse schroeven te bestellen? Laat dat maar aan ons over.

Zending aanmelden bij de transporteur

Ook zakelijke klanten vinden het prettig om te weten wanneer een bestelling geleverd gaat worden. Het voormelden van zendingen en het bijwerken van Track & Trace codes bij pakketdiensten verloopt geheel automatisch. Heeft u “eigen vervoer”? Dan krijgt de klant bericht dat uw chauffeur onderweg is! 

Klantinformatie

Een breed pakket aan modules staat klaar om uw klant net dat beetje meer te kunnen bieden in het portal. Uw klant krijgt direct de informatie die gezocht wordt én uw binnendienst houdt de handen vrij om bezig te gaan met andere zaken.

Bijwerken van voorraad

Voorraden, levertijden, backorders, deelleveringen. Geen probleem voor ons platform. U bepaalt hoe nauwkeurig en actueel uw voorraad informatie is én hoeveel mogelijkheden uw klant krijgt bij het bestellen.

Catalogus informatie

Een omschrijving aangepast? Een nieuw product toegevoegd? Of uw categoriestructuur aangepast? Wij zorgen dat dit direct bijgewerkt wordt op de webshop. Doorgaans koppelen we hiervoor met een PIM systeem, maar indien u deze informatie in uw ERP beheert is dat ook geen probleem!

Afboeken van betalingen

Heeft u ook “contant” klanten? Dan is het wel zo handig dat deze betalingen direct afgeboekt worden.

Bekijk onze laatste artikelen omtrent B2B portals