(0316) 200 045

NopCommerce OCI plug-in

OCI koppeling verbinding webshop met en ERP

NopCommerce OCI plug-in

U heeft er vast wel eens van gehoord: een OCI koppeling. In dit blog leggen we uit wat de voordelen zijn, hoe een OCI koppeling doorgaans werkt én welke oplossing Dimerce voorhanden heeft.

Wat is OCI?

OCI staat voor “Open Catalog Interface”. Dit format is ontwikkeld door SAP en geldt als een standaard voor de verbinding tussen webshop (“externe catalogus”) en ERP. Deze standaard maakt het mogelijk om een, nagenoeg universele, koppeling te bouwen tussen diverse ERP-, procurement systemen en webshops. Zonder de OCI standaard zouden diverse formats vereist zijn om dergelijke koppelingen te realiseren.

De voordelen van OCI

Een OCI koppeling biedt voordelen voor uw klanten, maar biedt ook zeker voordelen voor uw eigen organisatie.

Voor uw klanten:

  • Eenmalig invoeren van de gegevens
  • Actuele prijs-, voorraad- en productinformatie
  • Geautomatiseerd order en autorisatie proces

Open Catalog Interface in de praktijk

Wat betekent een OCI koppeling in de praktijk? In onderstaande infographic is één oogopslag zien hoe Dimerce’s OCI plug-in werkt. In feite wordt uw NopCommerce webwinkel een soort catalogus. Uw klanten kunnen vanuit hun eigen ERP een OCI-sessie opstarten. Het voornaamste verschil zit in het afrekenproces. In dit afrekenproces bestaat geen mogelijkheid om direct te betalen voor een bestelling. OCI-klanten kunnen er alleen voor kiezen om de winkelwagen over te halen naar hun eigen ERP. Zodra de bestelling is goedgekeurd in de ERP van uw klant, dan ontvangt u de bestelling in uw eigen ERP.

oci plugin nopcommerce infographic
Open Catalog Interface voor NopCommerce

Features van onze OCI plug-in

De plug-in die Dimerce heeft ontwikkeld maakt het heel eenvoudig om uw webshop te koppelen met het ERP systeem van uw klant. Functionaliteit in onze plug-in:

  • HTML, XML en cXML ondersteuning van de OCI standaard
  • Mogelijkheid voor ‘Custom Fields’
  • Ondersteunde ERP/procurement systemen: Coupa, SAP, etc.